Підопічні вінницького губернатора вкрали 330 тисяч гривень у туристів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Майже півмільйона гривень бюджетних коштів, спрямованих на виконання обласної програми «Програма розвитку туризму у Вінницькій області на 2002-2010 роки» пішли без тендеру на виготовлення 5 відеороликів.

Як встановила прокуратура, службові особи управління культури і туризму Вінницької облдержадміністрації всупереч вимогам законодавства у сфері державних закупівель, без проведення тендерних процедур виділили майже півмільйона бюджетних коштів на виконання обласної бюджетної програми «Програма розвитку туризму в області на 2002-2010 роки». Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Надалі цю суму за сприяння посадових осіб управління було перераховано двом підприємцям для виготовлення за завищеними цінами відеоматеріалів: «Сім чудес Вінниччини», «Перлини Поділля», «Туристична скарбничка», «Архітектурні споруди Вінниччини» і «Урочища Вінниччини».

За висновком Вінницького відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, загальну вартість виконаних робіт завищено на 330 тис. грн.

За фактом розтрати бюджетних коштів прокуратурою стосовно начальника управління облдержадміністрації порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Ведеться досудове слідство.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі