Школярі написали скандальні контрольні

Поділитися
© Олена Токова, tochka.net
10-20 травня учні 5-8 класів виконували підсумкові контрольні роботи з української мови, математики, історії України, іноземної і російської (у школах і класах з російською мовою навчання) мови за єдиними завданням.

Про це відрапортувало Міністерство освіти і науки.

Нагадаємо, проведення даних підсумкових контрольних робіт неодноразово критикувалося політиками, громадськими діячами та батьками.

Так віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко заявив, що завдяки проведенню підсумкових контрольних робіт, санкціонованих міносвіти, приватна фірма,
яка надрукувала відповідь до цих робіт, отримала 25-30 мільйонів гривень (65-70 гривень заплатили батьки за кожен примірник решебник).

З іншого боку, ці роботи прирівнювали до повернення
у 5-8 класи письмових іспитів.

Втім,
у Міносвіти запевнили, що учні, які з певних причин були відсутні при написанні робіт, переписувати їх не будуть, а виконання робіт на низькому рівні не є підставою для «каральних» санкцій (не переходу до наступного класу, організації «літніх курсів», звільнення вчителя тощо).

Метою виконання робіт за єдиними завданнями у міністерстві називають визначення рівня засвоєння учнями загальноосвітніх навчальних закладів навчального матеріалу, передбаченого Державним стандартом базової загальної середньої освіти.

Зокрема, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту цікавить рівень засвоєння знань у розрізі сільських і міських шкіл; шкіл (класів), в яких певний навчальний предмет вивчався поглиблено і шкіл (класів), в яких поглиблено вивчалися інші навчальні предмети.

Вказану інформацію Міністерство планує отримати від обласних управлінь освіти до 10.06.2011 у формі підготовлених звітів. 20 червня буде подано рекомендації до проекту нового Державного стандарту змісту освіти.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі