У Білорусі дорожчає пальне: на АЗС вишикувалися довгі черги

Поділитися
© Getty Images
Довгі черги вишикувалися на білоруських АЗС напередодні підвищення цін на автомобільне паливо.

Роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо різко підвищуються в Білорусії з вівторка. Підвищення відбудеться на 20 - 25%. Бензин "Нормаль-80" буде коштувати 3,85 тисячі білоруських рублів (0,78 долара), А-92 - 3,95 тисячі (0,8 долара), А-95 - 4,35 тисячі (0,88 долара) , дизпаливо - 3,9 тисячі білоруських рублів (0,79 долара).
Черги не вміщаються на території заправок і автомобілі зайняли перші ряди прилеглих до АЗС доріг. Багато автолюбителів намагаються заправити не тільки повні баки своїх авто, але і привезені з собою каністри.
Таке значне підвищення цін на паливо відбувається в Білорусії вперше. Раніше бензин і дизпаливо дорожчали від 5 до 10%
Під час розмов у чергах автомобілісти висловлюють невдоволення таким різким подорожчанням і звинувачують у цьому керівництво країни, що не вжило заходів для уникнення стрибків цін.
Валютне питання також активно обговорюється в чергах. Як повідомлялося, сьогодні Нацбанк Білорусі опублікував офіційні курси іноземних валют на 24 травня, з яких випливає, що білоруський рубель був девальвований на 55%.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі