В Японії хочуть зобов'язати будівельників оснащувати будівлі сонячними панелями

Поділитися
© Андрія Товстыженка
У японському уряді обговорюють можливість зобов'язати будівельників всіх нових будинків починаючи з 2030 року оснащувати їх сонячними панелями.

Якщо рішення буде прийнято, прем'єр-міністр Наото Кан може публічно подати його вже у четвер, 26 травня, на що відкривається на цьому тижні саміті G8 у французькому містечку Довілль, пишуть znaki.fm.

Приводом для цього стали наслідки руйнівного землетрусу 11 березня, які не тільки відправили японську ядерну енергетику у нокдаун, а й спровокували небажання людей у майбутньому жити в одній країні з АЕС і санкціонувати будівництво нових станцій.

Специфіка японського будівництва сприяє реалізації такої ідеї. Багатоповерхові будівлі з системами централізованого контролю клімату - як у Європі чи Америці - використовують занадто багато електрики, щоб встановлені на них сонячні панелі могли покрити якусь частину споживання. Проте в Японії як і раніше досить велика частка малоповерхових будинків на одну або декілька сімей, потреби яких цілком реально задовольнити на третину або навіть наполовину встановленими на даху панелями площею в 10-15 кв. м, з яких у середній день можна зняти 8-12 КВт-год.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі