США і Британія збираються сильніше "тиснути" на Каддафі

Поділитися
© abonent.pro
Президент США Барак Обама і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон висловилися за посилення тиску на режим Муамара Каддафі.

Водночас Б. Обама, який перебуває з офіційним візитом у Лондоні, 25 травня,на прес-конференції, виключив можливість участі американських військовослужбовців в наземній операції в Лівії.

"Необхідно домогтися, щоб режим у Тріполі припинив вбивства невинних мирних жителів. У ході операції ми домоглися успіху, ми врятували життя багатьох людей", - сказав президент США.
У свою чергу британський прем'єр висловив упевненість в тому, що М. Каддафі рано чи пізно буде змушений відмовитися від влади. Обидва політики вважають за необхідне продовжувати операцію НАТО в Лівії. На їхню думку, відставка М. Каддафі і прихід до влади опозиції неминучі.
Б. Обами також підкреслив, що багатонаціональна місія в Афганістані підійшла до вирішального поворотного пункту. Президент США нагадав, що цього року влада країни візьме на себе відповідальність за забезпечення безпеки, а в 2014 році перехідний процес буде завершений.
"Однак разом з нашими партнерами по НАТО ми будемо підтримувати міцні і довготривалі стосунки з населенням Афганістану", - сказав Б. Обама.
У свою чергу Д. Кемерон додав, що руху "Талібан" слід дистанціюватися від терористичної організації "Аль-Каїда" і тим самим створити умови для політичного врегулювання ситуації в Афганістані.
"В даний час бойовики в провінціях Кандагар і Гильменд відступають. Настав момент для нарощування зусиль з метою прискорення пошуків політичного рішення", - підкреслив глава британського уряду.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі