У Львові заарештували двох активістів «Свободи»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У середу, 25 травня, Личаківський районний суд Львова обрав запобіжним заходом для членів партії ВО «Свобода» Назарія Семчія та Олега Новоставського арешт на 7 і 10 діб відповідно за опір співробітникам міліції під час святкування дня Перемоги 9 травня у Львові.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби «Свободи».

У повідомленні наголошується, що 9 травня щодо Н.Семчія, що є братом депутата Львівської міської ради від «Свободи» Михайла Семчія, а також його помічника Новоставського співробітники міліції склали протоколи про те, що вони здійснили адміністративне правопорушення, передбачене статтею 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції) Кодексу про адміністративні правопорушення.

10 травня судді повернули справу на доопрацювання через те, що співробітники міліціонери неналежним чином оформили матеріали справи, зокрема у протоколах був відсутнім опис об'єктивної сторони правопорушення.

«Незважаючи на те, що частиною 1 статті 32 КУпАП передбачено застосування адміністративного арешту лише у виняткових випадках за окремі види адміністративних правопорушень, суд не звернув на це увагу і визнав недостатньою мірою покарання адміністративне стягнення у формі штрафу або виправних робіт, ми вже готуємо апеляції на ці постанови суду і будемо оскаржувати їх», - цитує прес-служба адвоката заарештованих Руслана Валька.

Заарештовані знаходяться в ізоляторі тимчасового утримання у Львові на вулиці Бандери,1.

Нагадаємо, 9 травня у Львові відбулося кілька сутичок між націоналістами, учасниками проросійських організацій і міліцією. У результаті заворушень помічник депутата Львівської міської ради Олег Ковпак отримав вогнепальне поранення в ногу, а також було побито голову обласної організації Антифашистського комітету, члена КПУ Олександра Калинюка.

За фактом стрілянини у Львові 9 травня порушено кримінальну справу.

Людина, яка стріляла у представника «Свободи», виявилася сином колишнього заступника начальника обласного управління ДАІ - Любомира Сопільника.

Губернатор Львівської області, депутат від Партії регіонів Михайло Цимбалюк після зустрічі з представниками партії «Свобода» написав заяву про відставку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі