Затримано Ратко Младіча, обвинуваченого у геноциді і злочинах проти людяності

Поділитися
У результаті спецоперації на території Сербії затримано колишнього військового лідера боснійських сербів Ратко Младіча.

Це підтвердили джерела у сербській поліції, повідомляє бєлградська незалежна радіостанція "Б-92".

За даними "Б-92", зараз проводиться аналіз ДНК, на підставі якого планується офіційно підтвердити особистість Р.Младіча. У поліції зазначили, що це може тривати три дні.

Пізніше упіймання розшукуваного за військові злочини начальника штабу збройних сил Республіки Сербської Ратко Младіча підтвердив президент Сербії Борис Тадіч.

Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен привітав затримання у Сербії колишнього військового лідера боснійських сербів Ратко Младіча.

"Я рішуче вітаю новини про те, що Ратко Младіча заарештовано і що його буде екстрадовано до Гааги", - заявив у четвер А.Фог Расмуссен.

"Через 16 років після винесення вироку Р.Младічу за звинуваченням у геноциді та інших військових злочинах його арешт, нарешті, надає можливість для торжества правосуддя", - говориться в заяві генсека НАТО

У 1996 році Младіч поряд з іншими керівниками Республіки Сербської (сербської автономії у Боснії) був звинувачений Гаазьким Міжнародним трибуналом у скоєнні військових злочинів та геноциді у зв'язку з облогою Сараєва, у результаті якої загинуло близько 10 тис. осіб, а також у зв'язку зі знищенням більше 8 тис. чоловіків і підлітків чоловічої статі у липні 1995 року у Сребреніці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі