Ярошенко: Україна отримає кредит МВФ «вчасно»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Україна отримає наступний транш Міжнародного валютного фонду вчасно. Про це, виступаючи у Верховній Раді, заявив міністр фінансів України Федір Ярошенко.

«Що стосується МВФ, то у нас продовжується конструктивна робота, переговори тривають, як і співпраця, і ніхто їх не припиняв», - зазначив міністр фінансів.

Ф.Ярошенко підкреслив, що зараз «тривають консультації і є всі підстави стверджувати, що всі транші МВФ будуть надходити вчасно».

Відзначимо, що «вчасно» Україна повинна була отримати третій транш кредиту МВФ у середині березня, проте не отримала. За планом четвертий транш має бути отримано у червні. Але вже очевидно, що цього траншу Україна не отримає.

У кінці липня 2010 МВФ вирішив відновити кредитне співробітництво з Україною за новою програмою stand by на 10 млрд у SDR (15,15 млрд дол.) Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі 1,25 млрд SDR.

Після першого перегляду програми, 22 грудня 2010 року, фонд ухвалив рішення виділити Україні другий транш у розмірі 1 млрд SDR.

У 2011 році МВФ Україні грошей ще не виділяв.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі