На «Фукусімі» може статится нова катастрофа

Поділитися
© logitech.com
Менш ніж через два тижні на аварійній японській АЕС «Фукусіма-1» можливе нове лихо. Про це попередила компанія-оператор Tokyo Electric Power.

Вже 15 червня високорадіоактива вода, яка накопичується у підвалах атомної станції, виллється назовні. Це відбудеться у випадку, якщо продовжаться сильні дощі.

При найгіршому розвитку ситуації, фахівці TEPCO можуть не встигнути до моменту протікання запустити установку для очищення радіоактивної води. Її якраз планувалося ввести в дію орієнтовно 15 червня. У випадку протікання високорадіоактивна вода змішається з
ґрунтовими водами, а потім потрапить у Тихий океан.

Навіть за відсутності сильних дощів високорадіоактивна вода почне затоплювати територію за межами будівель енергоблоків після 20 червня. TEPCO запевняє, що зможе блокувати великі протікання. Зокрема, зараз компанія повністю заливає бетоном тунелі і колодязі дренажної системи, куди спрямується значна частина радіоактивної води.

Однак у цих системах, як визнають фахівці компанії, можуть бути тріщини, викликані потужним землетрусом 11 березня. Планується також створити додаткові резервуари для відкачування рідини.

Нагадаємо, 16 квітня керівництво ТЕРСО заявило про те, що ситуацію на "Фукусімі-1" буде взято під контроль протягом шести-дев'яти місяців. Тоді ТЕРСО за три місяці розраховувала налагодити стабільну роботу системи охолодження реакторів і басейнів із відпрацьованим паливом. У наступні три-шість місяців цей процес планувалося взяти під повний контроль.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі