ГПУ наполягає, що Пшонка відповів Тимошенко вчасно

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Сьогодні захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко повторно отримав копії відповідей на її скарги, адресованих генеральному прокурору України.

Згідно із заявою, поширеною прес-службою Генпрокуратури, С.Власенко отримав відповідні документи після зустрічі з виконуючим обов'язки Генерального прокурора Євгеном Блажівським.

При цьому у ГПУ запевняють, що це були копії відповідей на скарги, а самі відповіді були раніше надані прокуратурою Юлії Тимошенко у терміни, передбачені законодавством.

У Генпрокуратурі нагадують, що 27 квітня і 26-27 травня поточного року у ГПУ від Юлії Тимошенко надійшли скарги, в яких вона вимагала притягнути до відповідальності слідчого, а також про скасування кримінальних справ, які, на її думку, порушені незаконно.

Раніше повідомлялося, що
26 травня Юлія Тимошенко подала генеральному прокурору України скаргу на постанови про порушення кримінальної справи щодо газових контрактів 2009 року і про залучення її як обвинуваченої у цій справі, а також на низку незаконних дій слідчих і прокурорів.

Зокрема, як повідомляє прес-служба партії «Батьківщина», у документі оскаржуються дії першого заступника Генерального прокурора України Рената Кузьміна.

Згідно з кримінально-процесуальним законодавством, Генеральний прокурор повинен особисто розглянути цю скаргу (як єдина особа в системі прокуратури, яка займає посаду вище Р.Кузьміна) і відповісти у 3-денний термін.

У той же час, Ю.Тимошенко стверджує, що досі не отримала відповіді на свою скаргу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі