У США помер "Доктор Смерть"

Поділитися
Колишній лікар Джек Кеворкян, відомий під прізвиськом "Доктор Смерть", помер в американській лікарні William Beaumont, розташованої в передмісті Детройта, штат Мічиган вранці в п'ятницю, 3 червня.

Причиною смерті Д. Кеворкяна лікарі назвали тромбоз легеневої артерії. У середині травня 83-річний "Доктор Смерть" був госпіталізований з пневмонією і захворюванням нирок.

Д. Кеворкян у 1999 році був засуджений за те, що допомагав піти з життя безнадійно хворим людям, даючи їм можливість зробити смертельну ін'єкцію або вчинити суїцид, отруївшись газом. За даними, які були оголошені в суді, Кеворкян допоміг вчинити самогубство приблизно 130 жителям США.
Доктор провів в американській в'язниці вісім років. Його заарештували тільки після того, як на телебачення потрапила відеокасета з суїцидом одного з пацієнтів Д. Кеворкяна. У 2007 році він вийшов на свободу і оголосив, що планує зробити кар'єру політика і домагатися введення права на евтаназію.
У 2008 році Д. Кеворкян брав участь у виборах в Конгрес в якості незалежного кандидата. "Доктора Смерть" підтримали менше трьох відсотків виборців. У 2010 році вийшов телевізійний фільм "Ви не знаєте Джека", присвячений діяльності "Доктора Смерть ". Роль Д. Кеворкяна в ньому зіграв Аль Пачино.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі