Адвокати Ходорковського і Лєбєдєва будуть домагатися заборони на їхнє направлення до колонії

Поділитися
© zarusskiy.org
Адвокати екс-голови ЮКОСа Михайла Ходорковського і екс-глави «Менатепу» Платона Лєбєдєва звернуться сьогодні до суду з метою домогтися заборони на направлення своїх підзахисних до колонії.

У понеділок, 6 червня, Преображенський суд Москви відмовився розглядати клопотання колишніх співвласників ЮКОСа про умовно-дострокове звільнення, які вони направили з московського СІЗО 30 травня. У суді заявили, що прохання повернуті, оскільки оформлені не належним чином.

Адвокати М.Ходорковського і П.Лєбєдєва вважають, що судді навмисно затягують час, щоб засуджених етапували до колонії. Тоді за законом клопотання буде розглядати суд за місцем ув'язнення.

Сьогодні також стало відомо, що перевірку дій голови Хамовницького суду Москви Віктора Данилкіна при винесенні вироку у другій справі ЮКОСа доручили слідчому Олександру Дріманову, який розслідував цю справу.


24 травня Мосміськсуд підтвердив звинувачувальний вирок у другій справі проти М.Ходорковського і П.Лєбєдєва, але скоротив їм терміни ув'язнення з 14 до 13 років.

З цього часу другий вирок набув законної чинності. При цьому П.Лєбєдєв і М.Ходорковський, заарештовані у 2003 році, продовжують відбувати покарання, призначене за першою кримінальною справою, і тюремні терміни частково складаються.

Обидва бізнесмени не визнають свою провину і продовжують заперечувати судові рішення як за першою, так і за другою справою. М.Ходорковський називав ці справи політично мотивованими.

Згідно з рішенням суду, М.Ходорковський і Лєбєдєв, вже відсиділи сім років за шахрайство та ухиляння від сплати податків за першою справою повинні вийти на свободу у 2016 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі