Від Каддафі втік один із міністрів

Поділитися
Міністр праці в офіційному уряді Лівії Амін Манфур 7 червня оголосив про свій перехід на сторону опозиції. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Відповідну заяву чиновник зробив під час ювілейного - сотого за рахунком - щорічного засідання Міжнародної організації праці у Женеві.

"Я хочу оголосити, що залишаю режим Муаммара Каддафі, з яким більше мене нічого не пов'язує. Хочу також висловити свої щирі симпатії на адресу революції і революціонерів", - сказав колишній вже міністр.

А.Манфур - вже не перший лівійський міністр, який перейшов на бік опозиції. Раніше точно так само вчинили міністри нафтової промисловості, юстиції, внутрішніх і закордонних справ, а також кілька високопоставлених військових і дипломатів, що працюють у різних країнах світу.

Уряд Італії офіційно заявляв, що веде переговори з наближеними Муаммара Каддафі з метою домогтися їх відходу із структур джамахірії.

У Тріполі на подібні новини реагують, як правило, спокійно, заявляючи, що на місце кожного вибулого міністра, чиновника чи дипломата завжди знайдеться новий.

Коментарів щодо втечі міністра праці лівійська влада поки не зробила.

Значна частина соратників залишила М.Каддафі ще на самому початку лівійського конфлікту - у середині та наприкінці лютого. Після цього число дезертирів деякий час не зростало, але в останні тижні знову почало збільшуватися.

Як повідомив 1 червня голова Північно-атлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен, НАТО планує завершити військову операцію у Лівії протягом 90 днів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі