Костусєв значно перебільшив масштаби русифікації одеських шкіл

Поділитися
© football-wallpapers.org
Заява одеського мера Олексія Костусєва про надання з 1 вересня 2011 батькам учнів 124 шкіл обирати мову навчання для своїх дітей не зовсім відповідає дійсності. Насправді, це стосується лише 8 шкіл і тільки для першокласників.

Як повідомили агентству «Інтерфакс-Україна»у департаменті інформації та зв'язків з громадськістю Одеської міськради, міськвиконком 31 травня вніс до статутів 104 шкіл міста можливість вибору мови навчання. Виконуватися рішення почне з нового навчального року і стосується тільки першокласників, відзначили у департаменті. «Рішення стосується лише дітей, яких почнуть набирати на майбутній навчальний рік у перший клас. І з цих дітей будуть формувати вже російськомовні чи україномовні класи», - відзначили у департаменті.

Разом з тим, пізніше співробітники департаменту інформації та зв'язків з громадськістю Одеської міськради повідомили, що у цих даних допущено помилку, і мова йшла про надання можливості обирати мову навчання лише у 8 школах і 96 дитсадках міста.

Нагадаємо, що у вівторок, 7 червня, О.Костусєв в інтерв'ю «Эхо Москвы» заявив, що в Одесі більше немає україномовних або російськомовних шкіл, а батьки можуть обирати мову навчання дітей.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі