Лукашенко назвав долари і євро "папірцями"

Поділитися
Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає "папірцями" основні світові валюти - долар США і євро.

"Як ви чудово розумієте, це тільки в Білорусі наші розумні білоруси,"свядомыя" ("свідомі", тобто опозиція - ІФ), або з їхньої подачі хапають ці папірці доларові", - наведені в повідомленні прес-служби президента слова А. Лукашенко на нараді в п'ятницю.

Звертаючись до учасників наради, президент сказав: "Ви прекрасно розумієте, що сьогодні йде колосальне накачування доларами світової економіки, що може призвести до ще одного обвалу цієї економіки. Ми це все знаємо".

"Ну, хочуть люди купувати долари - хай купують, це їхня справа", - додав Лукашенко.

За його словами, аналогічна ситуація може статися і в єврозоні. "Те ж саме і на ринку євро відбувається. Ось ці вливання по 100, по 200 мільярдів Греції, Португалії, Іспанії та інше - це звідки? Німеччина що, зі своєї кишені дає? Йде знову ж накачування цих євро-папірців. Якщо нашим людям це подобається, то нехай купують. Але держава повинна бути на осторозі", - сказав глава держави.

Як повідомлялося, в Білорусі третій місяць триває гостра валютно-фінансова криза, викликана хронічним дефіцитом зовнішньої торгівлі і масштабною емісією білоруських рублів напередодні президентських виборів в грудні 2010 року для підвищення зарплати.

24 травня Нацбанк країни за погодженням з президентом провів безпрецедентну в історії Білорусі разову девальвацію білоруського рубля, знизивши його офіційний обмінний курс на 56%.

Заступник міністра економіки Білорусі Андрій Тур напередодні заявляв, що у світовій економіці аналогічні масштаби девальвації до Білорусі мали місце лише в одній країні (Аргентина у 2002 році - ІФ).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі