У Німеччині від кишкової інфекції помер 2-річний хлопчик

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Вперше за час спалаху небезпечної кишкової інфекції в Німеччині її жертвою стала дитина. За даними влади Нижньої Саксонії, дворічний хлопчик помер у ніч на вівторок в Ганновері через ускладнення, викликані захворюванням.

Таким чином кількість померлих в результаті інфекції, джерелом якої називають пророщену сою і пагони інших злаків з однією з місцевих ферм, зросла до 37 людей.

За останніми даними, число хворих склало більше 3 200 осіб.

«На жаль, у найближчі дні ми дізнаємося про нові летальні випадки, - заявив єврокомісар з питань охорони здоров'я та захисту прав споживачів Джон Даллі. - Прихований інкубаційний період захворювання і запропоноване сьогодні лікування не завжди дозволяють вижити особливо важким хворим».

А сільгоспвиробники і торгові мережі підраховують збитки. Іспанські фермери, чиї огірки і помідори першими потрапили під підозру, втрачають до 200 млн євро на тиждень, голландські, які залишалися весь час поза підозрою, - близько 70 млн.

Міністр сільського господарства ФРН Ільзе Айгнер сподівається на допомогу постраждалим німецьким фермерам: «Ми прямо зараз ведемо переговори з Єврокомісією з приводу допомоги, яка нам необхідна і яку ми якомога скоріше повинні направити виробникам сільгосппродукції».

Зі свого боку Брюссель виділяє 210 млн євро. Але в першу чергу Єврокомісію турбує здоров'я людей.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі