«Аль-Каїда» обрала нового лідера

Поділитися
© thesun.co.uk
Міжнародна терористична організація «Аль-Каїда» призначила своїм новим лідером Аймана аз-Завахірі.

Раніше більшість експертів вважали, що саме А.аз-Завахірі, який вважався "людиною номер два" в "Аль-Каїді», стане наступником бін Ладена. Проте тимчасово «виконуючим обов'язки» керівника оперативного штабу «Аль-Каїди» після того, як було ліквідовано Усаму бін Ладена, став єгиптянин Сейф аль-Адль (Saif al-Adel). За даними деяких близькосхідних ЗМІ, аз-Завахірі зіткнувся з опозицією деяких лідерів організації, котрі хочуть, щоб керівництво перейшло до рук представника молодого покоління.

Лікар за фахом, аз-Завахірі є засновником організації «Єгипетський ісламський джихад» (Egyptian Islamic Jihad, EIJ). Вашингтон звинувачує його у вбивстві громадян США за межами країни, змові з метою вбивства громадян США, нападах на державні установи США, які призвели до загибелі людей.

А.аз-Завахірі знаходиться в розшуку з 7 серпня 1998 року у зв'язку з причетністю до вибухів посольств США у Дар-ес-Саламі (Танзанія) і Найробі (Кенія), у результаті яких загинули більше 200 осіб. За інформацію, яка дозволить затримати А.аз-Завахірі, ФБР обіцяє нагороду у розмірі до 25 мільйонів доларів.


Як повідомлялося, У.бін Ладена було ліквідовано американськими військовослужбовцями на початку травня на віллі в Пакистані. Найпевніше, він жив у цьому будинку протягом кількох років.

Вийти на У.бін Ладена вдалося завдяки свідченням ув'язнених Гуантанамо, а також стеженню за ймовірними кур'єрами лідера терористичної організації.

На місці операції було виявлено плани нових терактів "Аль-Каїди", їх вивчають американські фахівці.

Радикальні ісламісти пообіцяли помститися за знищення свого лідера.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі