Біженці з Африки займуться сільським господарством в Одеській області

Поділитися
© Андрей Товстыженко
В Одеській області розроблено пілотний проект програми із заселення біженців у села з наданням їм роботи і житла. Про це на прес-конференції в Одесі повідомив начальник відділу у справах міграцій Управління міграційної служби в Одеській області Анатолій Максименко.

За його словами, для цієї програми залучаються біженці, які раніше займалися сільським господарством і мають навички роботи у сільському господарстві.

«На даний момент вже є шість сімей з дітьми, які готові виїхати на постійне місце проживання за цією програмою. Це біженці з Африки та Сирії. Для їх переселення ми розглядали варіанти у Котовському районі», - зазначив чиновник. За його словами, мігранти-аграрії вже спілкувалися з представниками місцевої влади, а також з потенційними сусідами.

Чиновник підкреслив, що переселення біженців не буде здійснюватися за рахунок бюджетних коштів. Фінансову частину проекту, зокрема, купівлю житла, готові взяти на себе європейські організації, завдання української сторони - забезпечити документальний супровід програми.

А.Максименко також повідомив, що Одеська область є лідером в Україні за кількістю біженців. Так, з початку 2011 року до міграційної служби Одеської області, щоб отримати статус біженця звернулися 160 осіб.

Всього у даний час на обліку управління перебувають 670 біженців, у тому числі діти. Більша частина біженців - з Афганістану, є також з країн Африки, Сомалі і навіть Коморських островів.

Сума, яку встановлено ​​державою на добове утримання мігранта у пункті тимчасового розміщення біженців в Одеській області, становить 12 грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі