Генпрокуратура зберігає таємницю кримінальної справи проти судді Вовка

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На неодноразові звернення народного депутата Геннадія Москаля до Генпрокуратури щодо подальшої долі кримінальної справи, порушеної прокуратурою Києва за підробку та використання підробленого рішення суду, а також шахрайське заволодіння земельною ділянкою у 70 гектарів суддею Печерського суду Києва, відповідь досі так і не отримано.

Про це повідомляє прес-служба народного депутата.

Перший заступник голови Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Г.Москаль нагадує, що прокуратура м.Києва розповсюдила повідомлення про злочин, який оприлюднила ціла низка українських ЗМІ та інформагентств. У ньому йдеться, що Прокуратурою Києва результаті перевірки діяльності Печерського суду було порушено кримінальну справу за підробку та використання підробленого рішення суду проти судді Печерського районного суду, який у порушення вимог закону виніс рішення, яким визнав право власності по 0,10 га (всього 4, 3 га) на Французькому бульварі Одеси за 43-ма громадянами України. Той же суддя, змінивши цільове призначення землі, визнав право власності ще за 24-ма громадянами України (всього 2,4 га) на тому ж Французькому бульварі в Одесі. А також зобов'язав Управління земельних ресурсів у Дергачівському районі Харківської області зареєструвати право власності на земельну ділянку площею 0,7 га за ОК ЖБК «Вікторія». Після чого викрав і знищив цивільні справи, за якими взяв вказані рішення.

З незрозумілих причин цю інформацію з сайту Прокуратури Києва вилучено, повідомляє депутат.

Він уточнює, що в українському політикумі вже відкрито говорять, що цим таємничим суддею є знаменитий Сергій Вовк, який в даний момент веде у Печерському суді процес у справі Юрія Луценка.

"Якщо ж це не він, то проінформуйте, будь ласка, мене особисто і громадськість, хто із суддів Печерського суду здійснив це ганебний злочин і не поніс за нього ніякого покарання", - вимагає Г.Москаль.

Як повідомляється, Г.Москаль направив депутатське звернення генпрокурору, голові Вищої ради юстиції та голові Вищого кваліфікаційно-дисциплінарної комісії суддів України з проханням провести за викладеними фактами перевірку, оприлюднити прізвища "засекреченого" судді і повідомити про подальшу долю порушеної кримінальної справи.

Нагадаємо, раніше екс-міністр внутрішніх справ подав клопотання про відведення усього складу суду. «Я не довіряю вже не тільки судді Вовку, а всьому складу суду», - заявив Ю.Луценко. Суд клопотання не задовольнив.

Раніше Ю.Луценко також заявляв клопотання про відведення судді Печерського районного суду Сергія Вовка, мотивуючи відвід тим, що С.Вовк неодноразово приймав рішення, що суперечать законодавству. Суд відхилив і це клопотання.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі