«Нафтогазу» сподобалися вишки по 400 млн дол, обіцяють купити ще кілька

Поділитися
НАК «Нафтогаз Україна» не буде зупинятися на придбанні однієї бурової платформи та закупить ще кілька. Про це в ефірі «5 каналу» заявив заступник голови правління НАК «Нафрогаз Україна» Вадим Чупрун.

«Мова йде не про одну бурову установку, ми і на наступну готуємо документи, і третя буде. Процес пішов, але першу бурову установку ми можемо випробувати тільки на початку наступного року. 7 липня ми приймаємо ту бурову установку, яку купили в Сінгапурі, потім займемося транспортуванням, і на початку наступного року вона розпочне роботи на Суботинскому родовищі. Це родовище давно відкрито, але ми не можемо його освоїти, приступити до видобутку вуглеводнів, оскільки не чим було його освоювати. Туди буде потрібно, як мінімум 60, а то і більше, пробурити свердловини, це за тривалістю робіт на 30 років як мінімум, тобто ця установка буде закріплена на Суботинскому родовищі», - додав В. Чупрун.

Також він спростував інформацію, що дана бурова установка була придбана за завищеною на 150 млн дол ціною, зазначивши, що сама бурова платформа коштує 250 млн, а ще 150 млн буде використано на придбання додаткового обладнання, зокрема для захисту акваторії Чорного моря від аварії подібної до тієї, яка сталася в Мексиканській затоці.

«Нам треба мати свою техніку. Перша проба у справі пішла - ми купили одну бурову установку, яка дає нам можливість працювати на глибині понад 100 - 120 м, і бурити до 9 тис. м. Це серйозна бурова установка, це останнє слово бурової техніки, це завтрашній день» , - відзначив В. Чупрун.

Як писало ZN.UA, «Чорноморнафтогаз» 1 березня 2011 провів тендер на купівлю бурової установки. Його учасниками стали дві фірми з одним засновником. У результаті була куплена платформа за 400 млн дол. Ціна виробника установки - 230,5 млн долл. Ні про яке «додаткове обладнання» на 150 млн дол у тендерній документації не йдеться.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі