Кишкову паличку E.coli виявлено ​​в струмку у Франкфурті-на-Майні

Поділитися
У воді зі струмка Ерленбах у Франкфурті-на-Майні виявлено ​​високопатогенну паличку E.coli того типу, який викликав хвилю кишкових захворювань в Німеччині.

Струмок протікає неподалік від фермерського господарства, на листовому салаті з якого раніше також були виявлені бактерії E.coli.

За даними гессенської влади, води зі струмка не потрапляють у водопровідну мережу. «Тому небезпеки зараження питної води не існує», - заявила 18 червня офіційний представник міністерства із соціальних питань Гессена. Яким чином бактерії потрапили в струмок, поки не відомо. Оскільки проби води були взяті неподалік від каналізаційної очисної станції, то не можна виключити, що інфекція потрапила у воду саме звідти, повідомили в міністерстві.

Тим часом результати лабораторних аналізів підтвердили факт передачі небезпечної палички E.coli від людини людині через їжу.Співробітниця однієї з банкетних служб кілька тижнів тому заразила відвідувачів вечірки, на якій вона працювала. Через деякий час захворіла не тільки вона, але і 20 з 65 гостей.

Німецька приладобудівна компанія Analytik Jena розробила апарат, який дозволяє протягом двох годин визначати наявність палички E.coli на продуктах харчування. За словами голови фірми Клауса Беркі (Klaus Berka), подібний «експрес-тест» розробила команда з п'яти співробітників усього за 14 днів. Тепер його можуть використовувати для проведення аналізів лабораторії. Придатний він і для тестів в домашніх умовах або супермаркетах.

Між тим 85% жителів Німеччини знову почали вживати в їжу листовий салат, огірки та помідори в сирому вигляді. Такі результати опитування, проведеного інститутом Emnid на замовлення німецького видання Bild am Sonntag.

За останніми даними, в результаті зараження кишковою паличкою E.coli в Німеччині померло не менше 38 людей. В цілому з початку травня було інфіковано 2610 осіб, у 798 з них інфекція викликала важке ускладнення - гемолітико-уремічний синдром (ГУС).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі