У Києві ввели податок на нерухомість

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Київська міська рада прийняла рішення встановити з 1 січня 2012 року в Києві місцеві податки і збори: на нерухоме майно; туристичний збір; за місце для паркування транспортних засобів у місті Києві; за здійснення деяких видів підприємницької діяльності.

«За» це рішення проголосували 102 з 110 депутатів.

Податок на нерухомість не будуть платити ті, у кого квартира до 120 кв. м, а житловий будинок - до 250 кв м.

Податок для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв.м., а будинок, житлова площа якого не перевищує 500 кв.м., становитиме 1% розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

За квартири, житлова площа яких перевищує 240 кв.м., і будинки, житлова площа яких перевищує 500 кв.м., буде сплачуватися податок у розмірі 2,7% розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

Також даним рішенням вводиться туристичний збір. Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію Києва і отримують послуги з тимчасового проживання (ночівлі). Цей збір буде становити 1% вартості проживання за вирахуванням ПДВ. При цьому у вартість проживання не включаються витрати на харчування чи побутові послуги, телефонні рахунки, оформлення закордонних паспортів, обов'язкове страхування, витрати на усний та письмовий переклади та інші документально оформлені витрати, пов'язані з правилами в'їзду.

Також Київрада передбачила збір за місця для паркування транспортних засобів у столиці. Платниками цього збору є юридичні та фізичні особи, які займаються парковкою на майданчиках для платного паркування і у спеціально відведених автостоянках. Ставки збору, відповідно до рішення, встановлюють за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування коштів у гривнях за 1 кв.м. площі земельної ділянки, відведеної для організації та здійснення такої діяльності, у розмірі від 0,03 до 0,05% мінімальної зарплати.

Окрім того, даним рішенням вводиться збір за здійснення деяких видів підприємницької діяльності (торгівля, надання платних побутових послуг, діяльність пунктів обміну валют, діяльність у сфері розваг) у розмірі від 0,08 до 0,4 мінімальної зарплати.

Як повідомляло ZN.UA, аналогічний податок на нерухомість ввели раніше в Донецьку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі