Тігіпко не виключає перепродаж "Укртелекому"

Поділитися
© ZN.UA
Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко не виключає, що нові власники перепродадуть "Укртелеком".

Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко не виключає, що нові власники перепродадуть "Укртелеком".


Про це чиновник сказав в інтерв'ю "Економічній правді".

"Я не виключаю, що нові власники "Укртелекому", не володіючи необхідними коштами для модернізації підприємства, продадуть компанію профільному інвесторові", - сказав він.

"Чи мають українські підприємці достатні кошти для розвитку "Укртелекому"? Адже ця компанія вимагає сотні мільярдів доларів інвестицій в основні фонди для того, щоб вийти на гідний конкурентний рівень", - продовжив чиновник.

Він додав, що той факт, що в приватизації "Укртелекому" взяв участь лише один покупець, говорить про те, що конкурс був підготовлений погано і не вчасно.

"Укртелеком" слід спеціально готувати до приватизації, розкручувати перед продажем, проводити road-show за кордоном. Це - цілий процес, який повинен був закінчитися приходом стратегічного інвестора", - підкреслив він.

Тігіпко резюмував, що ринок був не готовий до продажу "Укртелекому".

Як повідомлялося, АМКУ заявив, що "Укртелеком" більше не монополіст на ринках місцевого телефонного зв'язку та надання в оренду каналів електрозв'язку.

В травні Фонд Держмайна повністю передав право власності на об'єкт його покупцеві і тепер не є акціонером компанії.

Перевірка виконання покупцем інвестиційних зобов'язань планується нами в третьому - четвертому кварталі цього року.

Власник "Укртелекому" компанія "ЕСУ" 10 травня перерахувала другий транш за держоператора зв'язку. Таким чином, усунувши останню перешкоду для переходу державної компанії в приватні руки.

При укладенні договору з покупцем 11 березня цього року його голова Олександр Рябченко уточнював, що за його умовами, покупець зобов'язаний буде перерахувати всю суму - 10,5 мільярда гривень.

За покупку держпакету протягом 60 днів з дня підписання. Ці умови покупець виконав.

11 березня Фонд продав компанії "ЕСУ" пакет акцій компанії "Укртелеком" розміром 92,79% статутного капіталу за 10,575 мільярда гривень.

Крім зазначеної суми, новий власник повинен буде повернути кредити "Укртелекому" на суму 160 мільйонів і 3,7 мільярда гривень.

ФДМ у жовтні 2010 року оголосив конкурс з приватизації 92,79% акцій "Укртелекому" за стартовою ціною 10,5 мільярда гривень. На нього було подано лише одну заявку - від "ЕСУ".

Незадовго до подачі заявки на участь у приватизації у покупця "Укртелекому", українській компанії "ЕСУ", помінялися власники. Тепер вона на 100% належить кіпрській Epic Telecom Invest Ltd.

Австрійська EPIC заявила, що вона залишається 100%-ним власником покупця "Укртелекому" - ESU. За словами представників EPIC, переуступка права власності на ESU кіпрській компанії - оптимізація структури холдингу перед приватизацією "Укртелекому".

У той же час аналітики не виключають і варіант того, що засновниками кіпрської компанії можуть бути й інші юридичні або фізичні особи.

"Укртелеком" - найбільший в Україні оператор фіксованого зв'язку, державі належить 92,86%.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі