Захист Тимошенко просить порушити кримінальну справу проти Нечвоглода

Поділитися
Захисник екс-прем'єра, лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко Сергій Власенко просить порушити кримінальну справу і притягнути до суду старшого слідчого Генеральної прокуратури України Олександра Нечвоглод.

«Я вважаю, що в діях інших осіб, які були пов'язані з порушенням, розслідуванням і передачею до суду кримінальної справи, є ознаки злочину», - сказав С. Власенко в ході попереднього судового засідання в суботу, 25 червня.

«Зокрема, в діях старшого слідчого генеральної прокуратури Нечвоглода є ознаки злочину за ст. 372 Кримінального кодексу України», - сказав він.

С. Власенко пояснив, що ця стаття передбачає кримінальну відповідальність за залучення невинної особи до кримінальної відповідальності слідчим, прокурором.

За його словами, ця ж стаття передбачає відповідальність і за висунення звинувачень невинній особі в особливо тяжких злочинах.

«Я вважаю, що старший слідчий Нечвоглод достовірно знав і усвідомлював, що в діях Тимошенко, які їй інкримінують, немає складу злочину», - підкреслив С. Власенко.

За його словами, окрім винесення постанови про порушення кримінальної справи А. Нечвоглод «вчинив низку дій з обмеження права Тимошенко на захист, а також в отриманні доказів незаконним шляхом».

Нагадаємо, що сьогодні в Печерському суді м. Києва триває попередній розгляд справи за звинуваченням екс-прем'єра Ю. Тимошенко у перевищенні службових повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі