МОК заборонив спортсменам публікувати фото, аудіо та відео в соціальних мережах

Поділитися
© Александра Лепетухи / УНИАН
Олімпійський комітет дозволив використання спортсменами акаунтів у соціальних мережах і блогах під час ігор 2012 року у Лондоні. Про це йдеться в рекомендаціях з приводу використання соціальних медіа. Документ було опубліковано на офіційному сайті Олімпійського комітету.

«МОК хоче, щоб люди ділилися своїми переживаннями у соціальних медіа. В цілому МОК заохочує будь-яку активність у соціальних мережах і блогах під час Олімпійських ігор, у випадку, якщо ці кошти не будуть використовуватися у комерційних або рекламних цілях», - йдеться в повідомленні.

У документі особливо наголошується, що всі записи, пости і твіти повинні бути написаними від першої особи, «у щоденниковому стилі». Спортсменам забороняється виконувати функцію журналістів, коментуючи дії інших учасників ігор або акредитованих осіб. Окрім того, не дозволяється розголошувати будь-яку конфіденційну або приватну інформацію. Спортсмени також не повинні використовувати у записах вульгарні вирази та неетичні зображення, щоб зберегти «дух Олімпійських ігор».

МОК підкреслює, що учасникам ігор можна публікувати фотографії зі змагань, але у випадку, якщо спортсмен захоче розмістити у соціальних мережах фотографію з Олімпійського села, він повинен узгодити публікацію з усіма людьми, відображеними на світлині. Окрім того, не можна розміщувати будь-які відео- і аудіозаписи.

У повідомленні МОК також мовиться, що всі публікації про Олімпійські ігри в соціальних медіа будуть відслідковуватися. Про нелегальне розповсюдження контенту МОК просить повідомляти на спеціальний сайт.

Нагадаємо, минулого року, під час зимових ігор у Ванкувері, хвилю обурення в російському сегменті ЖЖ викликало відео, зняте у "Російському домі", куди було запрошено VIP-гостей. Користувачів обурила вульгарна поведінка гостей, розкішна обстановка «Російського дому», а також повідомлення про те, що дорогий алкоголь лився рікою на вечірках щовечора.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі