Тимошенко допомогла Фірташу отримати візу в США

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко допомогла Дмитру Фірташу отримати візу для виїзду в США. Про це вона написала на своїй сторінці на Twitter.

«Допомогла Д. Фірташу з візою в США, йому не давали .... його запрошують до США за моїм позовом на 22. Потрібно і Р. Кірєєва взяти, нехай подивиться, що таке суд», - пише політик.

«РУЕ з Д. Фірташем під патронатом В. Януковича завдяки афері відібрали у бюджету 4 млрд дол. Я звернулася до суду США, щоб повернути ці гроші державі», - написала Ю. Тимошенко.

Нагадаємо, суддя окружного суду південного округу Нью-Йорка Ричард Салліван наказав співвласнику «РосУкрЕнерго» Д. Фірташу і лідеру БЮТ Ю. Тимошенко 22 липня з'явиться в суді.

Нагадаємо, Ю. Тимошенко наразі перебуває на підписці про невиїзд.

27 квітня Ю. Тимошенко звернулася до суду Нью-Йорка (США) з позовом проти співвласника газового трейдера компанії «РосУкрЕнерго» (РУЕ) - бізнесмена Дмитра Фірташа. Екс-прем'єр подала позов щодо рішення Стокгольмського арбітражу, прийнятого в 2010 році, за яким у квітні цього року «Нафтогаз» повернув «РосУкрЕнерго» 12,1 млрд куб. м природного газу.

Як повідомлялося, 8 червня 2010 року Стокгольмський арбітражний суд задовольнив позов "РосУкрЕнерго" до "Нафтогазу" про незаконне розмитнення 11 мільярдів кубометрів газу. Суд постановив повернути газ РУЕ, а також повернути додатково 1,1 мільярда кубів газу як компенсацію за порушення умов контракту.

19 липня 2010 компанія РУЕ звернулася до Шевченківського районного суду Києва з клопотанням про примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду від 8 червня 2010 року.

24 листопада минулого року Верховний суд України підтвердив рішення Шевченківського районного суду Києва від 13 серпня і Апеляційного суду Києва від 17 вересня, якими була підтверджена правомірність рішення Стокгольмського арбітражного суду від 8 червня 2010 року, відповідно до якого "Нафтогаз" зобов'язаний повернути компанії 11 мільярдів кубометрів газу і виплатити штраф у товарній формі в розмірі 1,1 мільярда кубів газу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі