Війська Каддафі розбили повстанців на підступах до Тріполі

Поділитися
© rs.su
Лівійські урядові війська розсіяли підрозділи повстанців, що збиралися для нападу на місто Бір аль-ганам, розташоване в 80 кілометрах на південь від Тріполі.

Підрозділи противників Муаммара Каддафі були змушені відступити, коли по їх позиціях був відкритий шквальний вогонь з мінометів і установок залпового вогню. Більшість повстанців сховалися в 30 кілометрах на південь - в населеному пункті Бір Айяд, розташованому в передгір'ях хребта, що тягнеться з центральної Лівії до кордону з Тунісом.

Перемога під Бір аль-ганам стала для урядових військ великим успіхом, оскільки захоплення цього населеного пункту відкривало повстанцям пряму дорогу на Тріполі. Від Бір аль-ганам на північ йдуть дві дороги - одна до столиці Лівії, а інша - до міста Аль-Завія, в якому розташований великий нафтопереробний завод. Шлях в обидва міста від місця останніх боїв на машині займає близько години.

За останні тижні повстанці добилися кілька військових успіхів у регіоні Західні Гори. Багато в чому цим вони зобов'язані постачанням озброєнь з Франції, у здійсненні яких нещодавно зізнався Париж.

Берберські племена, які підняли повстання проти М. Каддафі майже одночасно з Бенгазі і Місурата, відносно легко впоралися з опором урядових військ у горах, проте на малознайомій їм рівнині відчувають себе менш впевнено.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі