На парламентських виборах у Таїланді перемагає опозиція

Поділитися
На парламентських виборах у Таїланді, згідно з опитуваннями, перемогу здобуває опозиційна партія «Пиа Тай» на чолі з Йінглак Чинават.

44-річна Йінглак - рідна сестра екс-прем'єра Таксіна Чинавата, якого на батьківщині звинувачують у корупції. Чинават був відсторонений від влади в 2006 році, два роки по тому втік з Таїланду. Але перебуваючи за кордоном він успішно керує опозицією.

Головний суперник сестри Чинавата - глава кабінету - Абхисит Ветчачіва і його Демократична партія. Ветчачіву підтримує таїландську еліту. Кампанія прем'єра була побудована на демонстрації успіхів у його роботі, зокрема, прикладах стабілізації: показники ВВП країни вдалося зберегти в умовах криз.

Рішення про дострокові вибори в Таїланді було прийнято урядом на вимогу опозиції, яка вважала, що кабінет прийшов до влади нелегітимним шляхом: не за підсумками загальних виборів, а в результаті рокіровання і розформування партій.

У день виборів в королівстві введено безпрецедентні заходи безпеки. За порядком стежать близько 200 тисяч поліцейських. У стані підвищеної бойової готовності
знаходяться елітні підрозділи військових частин.

Спецслужби не виключають погіршення політичної ситуації відразу після голосування, відзначаючи, що старі конфлікти можуть спалахнути з новою силою.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі