Митний союз підвищив мито на імпорт цукру з 50 до 85 доларів

Поділитися
© sadxaka.livejournal.com
Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану з 1 липня підвищив мито на імпорт цукру-сирцю з 50 до 85 дол за тонну.

Про це йдеться у заяві Асоціації цукровиробників країн-учасниць Митного союзу.

Як повідомив виконавчий директор асоціації Андрій Бодін, розмір мита досяг 85 дол за тонну, що відповідає середньомісячній ціні 21,85 цента за фунт. «Ми вважаємо, що мито зросте до 140 дол за тонну у серпні, коли розпочнеться переробка цукрових буряків і, таким чином, ми не очікуємо великого імпорту, принаймні, до квітня наступного року», - додав А.Бодін.

Через минулорічну посуху Росія імпортувала 960 тис. тонн цукру у січні-квітні 2011 року, у тому числі 500 тис. тонн - у березні, коли ввізне мито було знижено. При цьому у січні-квітні 2010-го Росія імпортувала всього 385 тис. тонн сирцю, оскільки мито було понижене у травні.

Як повідомлялося, у березні 2011 року Митний союз знизив мито з 140 до 50 дол за тонну.

Комісія митного союзу перестала публікувати розмір ставки імпортного мита на цукор починаючи з квітня і публікує тільки середню ціну у Нью-Йорку, від якої залежить розмір мита.

Мито встановлюється на наступний місяць і ґрунтується на середній вартості в попередньому місяці у Нью-Йорку. Таким чином, липневий митний тариф базується на ціні на цукор-сирець у травні.

За інформацією Міністерства сільського господарства РФ, Росія засіяла цукровим буряком 7,2 млн га площ в цьому році, що на 95 тис. га більше, ніж торік.

Нагадаємо також, що Україна має намір наполягати на отриманні квот на безмитне ввезення цукру до Російської Федерації. За словами українського міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, він досі не розуміє, чому Росія виключила із зони вільної торгівлі цукор, оскільки для цього немає ніяких підстав. «Ми бачимо, що Росія імпортує велику кількість цукру, ми знаємо чітко, що у нас є зона вільної торгівлі, ніяких зловживань або реекспорту цукру не відбувалося. Введення такого мита не має під собою підстав», - вважає глава Мінагрополітики.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі