ГПУ: Луценко порушив закон, намагаючись догодити Ющенку

Поділитися
© ua.uefa.com
Представники ГПУ впевнені, що екс-міністр МВС Луценко незаконно підписав постанову щодо проведення стеження, аби "вгодити" Віктору Ющенку.

Такий висновок можна зробити з тексту обвинувального висновку у справі Ю.Луценка, опублікованого газетою "Коммерсантъ-Украина".

Суть зловживань, що інкримінуються екс-міністру за цим епізодом кримінальної справи, зводиться до того, що він, а також Володимир Тарасенко і Олег Павленов (обидва працювали у департаменті карного розшуку МВС) в рамках розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка нібито незаконно продовжили до 18 місяців оперативно-розшукову справу (ОРС) стосовно Валентина Давиденка, колишнього водія екс-заступника глави СБУ Володимира Сацюка. Що дозволяло вести стеження за паном Давиденком і прослуховувати його телефонні розмови.

Справу було порушено ще 9 серпня 2008 року і, згідно з чинним законодавством, мало б бути закрито через рік. Однак, на думку Генпрокуратури, "Тарасенко В.І. та Павленов О.К., діючи з мотивів кар'єризму, розраховуючи в разі отримання позитивних результатів проведеної роботи отримати підвищення по службі й підвищити спеціальне звання, ігноруючи вимоги чинного законодавства, спільно домовилися винести постанову про продовження строків ведення оперативно-розшукової діяльності щодо Давиденка В.А. до 18 місяців і надати її на затвердження Луценку Ю.В.". У матеріалах справи констатується, що Ю.Луценко з 1 по 12 серпня 2009 відпочивав разом з родиною в Італії. Проте, як стверджує в обвинувальному висновку слідчий ГПУ Сергій Войченко, "діючи свідомо, з особистих інтересів і всупереч інтересам служби, він (Ю.Луценко - ред.) особисто затвердив постанову, датовану 6 серпня 2009 року" (у момент відсутності екс-міністра у країні).

Слідчий Войченко, визначаючи мотив незаконних, на його думку, дій Юрія Луценка під час підписання документа, стверджує, що екс-міністр діяв, "бажаючи догодити президенту Ющенку В.А., створюючи видимість інтенсивної роботи з розкриття спроби його отруєння". Слід зазначити, що до моменту підписання документа голова МВС і президент вже давно перебували у сварці і публічно критикували один одного.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі