У Грузії за підозрою у шпигунстві затримали декількох фоторепортерів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Кілька відомих фоторепортерів було затримано у Грузії в ніч на четвер, 7 липня, представниками правоохоронних органів. Як повідомляють члени їхніх сімей, конфісковано їх апаратуру - камери, флеш-карти та комп'ютери.

За інформацією прес-служби МВС Грузії, серед затриманих - особистий фотограф президента Грузії Іраклій Геденідзе і його дружина Натіа Геденідзе, фотограф Гіоргій Абдаладзе, який співпрацював за контрактом з МЗС Грузії, фотокореспондент агентства EPA Зураб Курцікідзе.

«Затриманим пред'явлено звинувачення - передання різного роду інформації організації, що діє під прикриттям спецслужби однієї із зарубіжних держав, виходячи з їх службового становища, на шкоду інтересам Грузії», - сказано у повідомленні МВС Грузії. Наголошується, що у даній справі триває розслідування.

Також серед затриманих у ЗМІ називалося ім'я репортера агентства Associated Press Шаха Айвазова. У той же час сам Шах Айвазов повідомив журналістам, що був допитаний вранці у четвер представниками правоохоронних органів у якості свідка. «Слідчі поводили себе коректно», відзначив він у бесіді з журналістами. Шах Айвазов після дання свідчень до першої години дня вже залишив будівлю МВС.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі