Рада почала розглядати закон про пенсійну реформу

Поділитися
Верховна рада приступила до розгляду в другому читанні урядового законопроекту № 7455 "Про заходи щодо законодавчого забезпечення пенсійної реформи"

Законопроект було прийнято у першому читанні парламентом 16 червня цього року. На засідання у четвер винесено допрацьованим.

Доповідь з доопрацьованого законопроекту здійснював голова комітету Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич, при цьому віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко був присутній у сесійній залі парламенту.

Нагадаємо, депутатам належить розглянути понад 1100 поправок. Регламент Верховної Ради передбачає, що під час розгляду законопроектів у другому читанні парламент обговорює і голосує за кожною поправкою, поданою до такого законопроекту.

Раніше віце-спікер ВР Микола Томенко заявляв, що «всі автори поправок від опозиції будуть присутні у залі: буде це 19 годин, або 22. І будуть з одного боку контролювати присутність депутатів і, відповідно, законність розгляду даного законопроекту, а з іншого всіляко намагатися хоча б послабити той пенсійний тиск (збільшення стажу, пенсійного віку тощо), який вводиться цим законопроектом».

Біля Верховної Ради зранку акцію протесту проводять представники опозиції, а також комуністи, які не підтримують закон. У той же час там присутні кілька сотень молодих людей - виступають на підтримку дій уряду і парламентської більшості.

Проведення пенсійної реформи в Україні - одна з обов'язкових умов надання третього траншу МВФ за програмою stand by. Її має бути виконано до середини червня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі