Верховна Рада скоротила податківцям можливості для перевірок

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Верховна Рада скасувала фактичні перевірки з боку податкових органів для фізосіб-підприємців, не зареєстрованих платниками ПДВ, а також юросіб, які перебувають на спрощеній системі і застосовують ставку єдиного податку 10% до введення в дію закону про спрощену систему оподаткування.

Відповідні зміни до Податкового кодексу передбачено законом "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів", який парламент прийняв у четвер.

"Ми свідомо пішли на цей крок, оскільки розуміємо, що таким чином зменшимо адміністративний тиск з боку контролюючих органів на підприємців і створимо сприятливі умови ведення бізнесу в умовах податкової реформи", - підсумував парламентарій", - сказав глава парламентського комітету з питань фінансової, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік.

Окрім того, він зазначив, що закон також встановлює мораторій на здійснення заходів державного нагляду (контролю) з боку органів державної влади та органів місцевого самоврядування (КРУ, Державний пожежний нагляд тощо) до введення спрощеної системи оподаткування. Дозволяється тільки здійснювати позапланові перевірки за дотриманням санітарних вимог і на підставі скарг споживачів.

Як повідомлялося, законом "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів" (щодо удосконалення деяких норм Податкового кодексу), Верховна Рада врегулювала проблемні питання, що виникли в перші півроку застосування кодексу.

Верховна Рада 16 червня 2011 прийняла за основу урядовий законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів (про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва)".

На даний час щодо спрощеної системи оподаткування до внесення відповідних змін до Податкового кодексу, який набув чинності з 1 січня 2011 року, продовжує діяти указ президента "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" від 3 липня 1998 року.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі