До космосу полетів останній в історії шатл

Поділитися
Останній в історії шаттл "Атлантіс" з експедицією STS-135 відправився в свій останній політ до Міжнародної космічної станції (МКС). Старт був здійснений з мису Канаверал (штат Флорида), йдеться в повідомленні НАСА.

Для командира корабля астронавта Кріса Фергюсона політ на шаттлі стане третім у кар'єрі. Даг Херлі вдруге стане пілотом шатлу. Фахівцями польоту стануть астронавти Сенді Магнус і Рекс Уолхейм.

Стиковка шатлу з МКС запланована на 10 липня.

Ймовірність того, що погодні умови в районі космічного центру імені Кеннеді завадять "Атлантісу" стартувати вчасно, оцінювалася в 70% через можливі дощі та грози.

У рамках місії, яка триватиме 12 днів, астронавти, зокрема, проведуть експеримент з тестування інструментів і технологій, необхідних для автоматизованої дозаправки супутників на орбіті, і доставлять на станцію логістичний модуль "Рафаелло" з вантажем запасів. Команда шатлу також забере з МКС зламаний насос системи охолодження - інженери на Землі мають намір встановити причину його поломки.

Шаттл "Атлантіс" стане останнім кораблем, запускаються за програмою "Спейс шаттл". Кораблі-"пенсіонери" будуть передані в американські музеї. Причина припинення польотів шатлів - вироблення ресурсу кораблів і величезні фінансові витрати на підготовку і обслуговування космічних човників.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі