Експерти прогнозують, що в Україні зберуть 47 млн тонн зерна

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Українська аграрна конфедерація (УАК) прогнозує врожай зерна в Україні в 2011 році на рівні 47 млн тонн, повідомляє прес-служба УАК з посиланням на генерального директора УАК Сергія Стоянова.

«Мабуть, Україна матиме 47 млн тонн зерна. Якщо пшениці ми даємо 19 млн тонн, ячменю - 9 млн тонн, з огляду на середню врожайність за три роки на рівні 22 ц/га. Думаю, вона буде більшою, тому що нинішній показник на рівні 22,7 ц/га грунтується на першому ярому ячмені з південних областей, де він дрібний. Кукурудза матиме 17 млн тонн, тому що наразі умови кращі, ніж у 2009 році, коли були дуже низькі запаси вологи в грунті цілий рік. Решта - горох, гречка, просо і жито - всього 2 млн тонн», - повідомив С. Стоянов.

За його оцінками, враховуючи врожай у розмірі 47 млн тонн і перехідні запаси в обсязі 7,5 млн тонн, в цілому баланс зерна складе близько 54 млн тонн. За інформацією С. Стоянова, 4 млн тонн необхідні для перехідних залишків, 25 млн тонн - на споживання і 25 млн тонн - на експорт.

Нагадаємо, що Міністерство аграрної політики і продовольства прогнозує урожай зерна в поточному році на рівні 45 млн тонн проти 39,3 млн тонн у 2010 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі