Люди здійснять посадку на Марс через 20-30 років

Поділитися
© mia.ulmic.ru
Пілотований політ і висадка людини на Марсі - справа недалекого майбутнього, вважає директор управління пілотованих космічних польотів Європейського космічного агентства Томас Райтер.

«Я, наприклад, упевнений, що люди висадяться на Марсі. Терміни назвати важко. Я вважаю, що буде потрібно не менше 20 років на підготовку. До пілотованого польоту на Марс необхідно вдосконалити системи життєзабезпечення та захисту від радіації. Тому наразі найближча мета - це висадка на Місяць. А через 20 або 30 років ми дійсно зможемо відправити астронавтів на Марс», - сказав він у інтерв'ю Deutsche Welle.

До цього Т. Райтер зазначив, що космічні програми не втратили того іміджевого значення, що вони мали в 1960-1980-х.

«Я не думаю, що тут багато чого змінилося. Польоти до космосу й сьогодні можна вважати справою престижу, вони показник високоготехнологічного розвитку. Крім науково-технічного вони мають ще й важливе суспільне значення. Космічні польоти - це стимул для молоді присвятити себе науці. Це конкретна мрія про те, що стане можливим у майбутньому. Слава Богу, космічні перегони часів «холодної війни» залишилася в минулому. Але здорова конкуренція зберігається, і вона корисна для справи», - сказав він.

Т. Райтер літав у космос на російському кораблі «Союз» і на американському космічному човнику Discovery. Він працював на російській орбітальній станції «Мир» і на Міжнародній космічній станції (МКС), кілька разів виходив у відкритий космос. Загалом Т. Райтер провів на орбіті 350 днів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі