Україна заборонила ввезення овочів з ЄС

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Україна тимчасово заборонила з країн Євросоюзу імпорт деяких продуктів рослинного походження без надання офіційного документа про проведені дослідження на наявність бактерії групи кишкової палички. Про це повідомляє Держветфітослужба України.

До списку заборонених продуктів внесено картоплю, помідори, цибулю, капусту, моркву, буряк, огірки, бобові та деякі інші.

Таке рішення ухвалено Міністерством аграрної політики і продовольства України та Головною державною інспекцією з карантину рослин з метою попередження ввезення на територію України небезпечних продуктів рослинного походження.

Нагадаємо, в Європі від кишкової інфекції, викликаної бактерією E.coli, вже загинуло більше 50 людей.

Число тих, що заразилися кишковою паличкою в Європі перевищило 4 тис. осіб.

Небезпечна кишкова інфекція в Європі спочатку була зафіксована на півночі Німеччини. Спочатку експерти вважали, що джерелом хвороби стали імпортовані з Іспанії огірки, помідори і салат.

Випадки інфекції зафіксовано у 12 країнах.

Експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я попередив, що у німецьких епідеміологів залишилося вкрай мало часу для пошуку джерела високопатогенної кишкової палички, що викликала масштабну епідемію

Санітарно-епідеміологічний нагляд Німеччині стверджує, що джерело спалаху інфекції виявлено в паростках вирощених у країні бобових культур.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі