До кінця року населення Землі перевищить 7 млрд людей

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Вже у 2011 році населення Землі може перевищити 7 млрд осіб, а через 12 років, до 2023 року, може досягти і 8 млрд.

Такий прогноз експерти ООН опублікували до Всесвітнього дня народонаселення, який відзначається 11 липня.

Згідно з довгостроковими прогнозами ООН, до 2050 року населення Землі сягне 9 млрд., а до кінця сторіччя становитиме 10,1 млрд.

При цьому збережеться тенденція приросту чисельності людей в основному за рахунок найбідніших країн, що тільки посилить проблему бідності у масштабах всієї планети. Експерти стверджують, що найбільш «багатонаселеною» державою стане Індія, яка обжене лідируючий у даний час Китай.

Історія дати пов'язана з днем, коли населення Землі досягло 5 млрд - 11 липня 1987 року. Рівно через два роки з ініціативи Програми розвитку ООН цей день був оголошений міжнародним.

Швидке зростання населення світу вже у 60-ті роки стало предметом серйозного занепокоєння ООН. З 1960 по 1999 роки чисельність людей на планеті збільшилася більш ніж удвічі, подолавши у жовтні 1999 року позначку у 6 млрд.

І хоча темпи зростання показників у той же період пішли на спад, скоротившись з 2% до 1,3%, абсолютний приріст у даний час складає майже 77 млн осіб на рік. Причому 95% із них припадає на частку країн, що розвиваються, тобто найбідніших країн.

На практиці це означає, що вже сьогодні 67 млн дітей у світі не мають можливості отримати освіту, а близько 925 млн жителів планети відчувають хронічний голод.

Разом з тим відзначимо, що незважаючи на зростання населення Землі, чисельність української нації постійно зменшується, навіть незважаючи на збільшення народжуваності українців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі