Адвокат: Іващенко може померти у в'язниці

Поділитися
Адвокат колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка Борис Нечипоренко повідомив, що його підзахисний вже майже 11 місяців утримується під вартою і за цей час він дуже сильно захворів.

Адвокат зазначив, що 29 червня суд доручив головному лікарю Київської лікарні швидкої медичної допомоги провести всебічне обстеження В.Іващенка, зокрема в ендокринолога, онколога і стоматолога. За словами Б.Нечипоренко, у відповіді головний лікар зазначає, що медичний заклад, який він очолює, не має відповідних можливостей для проведення таких обстежень.

У зв'язку з цим, Б.Нечипоренко зазначив, що через відсутність можливості в умовах СІЗО та лікарні швидкої допомоги надати Б.Іващенку адекватну медичну допомогу подальше утримання його під вартою «є недоцільним, негуманним».

«А при подальшому перебуванні Іващенка в тюремних умовах в кращому випадку він може стати інвалідом, у гіршому - померти», - зазначив Нечипоренко.

Сам Іващенко підтримав клопотання адвоката і, звертаючись до суду, нагадав, що нещодавно був прецедент, коли Київський апеляційний суд звільнив на підписку про невиїзд у зв'язку з погіршенням стану здоров'я колишнього голову Державної митної служби України Анатолія Макаренка.

При цьому колишня посадова особа Міноборони запевнила суд, що, перебуваючи на волі, не буде порушувати норми Кримінально-процесуального кодексу і буде з'являтися на всі судові засідання, оскільки сам зацікавлений у якнайшвидшому встановленні істини у його справі.

Нагадаємо, сьогодні Суд у справі Іващенка перенесли на 13 липня.

Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу стосовно В.Іващенка. Щодо нього було обрано запобіжний захід - взяття під варту.

1 листопада 2010 року Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи.

В.Іващенко та арбітражний керуючий державного підприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод» звинувачуються у службових зловживаннях і пособництві у незаконному відчуженні майна під час санації заводу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі