П'ятницький: Україна та Євросоюз знайшли спільне бачення зі всіх основних питань щодо ЗВТ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Вересневий раунд переговорів щодо зони вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом буде «серйозним етапом для підбиття підсумків». Таку думку за результатами минулих у Брюсселі консультацій щодо переговорів стосовно ЗВТ висловив голова української делегації, заступник міністра економіки Валерій П'ятницький.

Він уточнив, що сторони домовилися перенести раніше заплановані переговори з 26 вересня на 19 вересня і провести їх протягом тижня. «Я не можу сказати, що він (раунд переговорів - ред.) буде абсолютно остаточним, але буде серйозним етапом для підбиття підсумків», - заявив заступник міністра.

В.П'ятницький стверджує, що по всіх основних питаннях, які залишалися невирішеними ще в ході переговорів, Київ і Брюссель «вже знайшли спільне бачення». «Ми працюємо на те, щоб у максимально короткі терміни зачистити решту питань», - підкреслив він, додавши, що українська сторона серйозно налаштована завершити всю роботу до кінця року.

Заступник міністра також повідомив, що напередодні минулих у Брюсселі консультацій в Іспанії відбулася зустріч за участю офіційних представників Києва, Брюсселя і представників бізнесу, в рамках якої обговорювалося питання географічних назв у продукції харчування.

За словами В.П'ятницького, сторони перейшли «у практичну площину формування плану технічної допомоги». Для розробки т.зв. плану дій технічної допомоги буде залучено експертів як з української, так і з європейської сторони, які будуть працювати з українським урядом і бізнесом для визначення конкретної допомоги конкретного підприємства. За словами голови переговорної делегації, ця допомога може бути різних видів - залучення кредитів, інвесторів тощо.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі