Донецьку пробачать 0,5 млрд заборгованості за газ

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Відповідно до закону про списання боргів підприємствам комунальної теплоенергетики Донецької області «пробачать» 540 млн грн заборгованості за спожитий газ.

Про це кореспонденту ZN.UA повідомив заступник губернатора області Олександр Аліпов. За його словами, найбільші обсяги списання боргів, накопичених до 1 січня 2010 року, отримує обласне об'єднання «Донецьктеплокомуненерго» (120 млн грн) і ККП «Донецькміськтепломережа» (160 млн грн).

Окрім того, за словами заступника губернатора, ще 486 млн грн газових боргів буде оплачено за рахунок бюджетної субвенції на т.зв. «Різницю у тарифах» - компенсацію за розбіжність між цінами на опалення та реальними витратами підприємств ТКЕ. Державні кошти покриють газові борги за минулий рік.

Таким чином, «живими» грошима донецьким теплоенергетикам доведеться заплатити тільки за газ, спожитий у кінці 2010-го і у 2011 році. Однак, за словами чиновника, «це дуже складне завдання».

«Є проблема. У нас же є по населенню заборгованість, реструктуризована на п'ять років - це близько 60 млн. І десь 240 млн грн перебувають у державній виконавчій службі, тобто суд над боржником відбувся, але гроші ще не стягнуто. Все, що буде стягнуто, також буде направлено на погашення заборгованості, але це велика копітка робота», - пояснив О.Аліпов.

Нагадаємо, 2 травня президент Віктор Янукович підписав закон про списання з підприємств теплокомуненерго понад 24 млрд грн заборгованості за газ, спожитий у 1997-2010 роках. Таким чином, списуються борги за природний газ теплопостачальних підприємств, газопостачальних підприємств (облгазів), підприємств Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» та її дочірніх підприємств.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі