У Росії прийнято закон, який прирівняв пиво до горілки

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
З 1 січня 2013 року в Росії алкоголем вважатимуть напій із вмістом спирту від 0,5%. З 23:00 до 8:00 алкоголь (до якого зарахували й пиво) в роздріб продавати не будуть, крім того, спиртне заборонять вживати в парках, на пляжах, у громадських місцях.

Відповідний закон про держрегулювання виробництва та обігу алкоголю 13 липня схвалила Рада Федерації Росії (7 липня його в третьому читанні прийняла Госдума).

Згідно з документом, тепер до спиртних напоїв належать вино, фруктове вино, лікерне вино, ігристе вино (шампанське), винні напої, пиво та напої, що виготовляють на його основі, а також алкогольна продукція з вмістом спирту 0,5%.

У зв'язку з цим росіяни висловили побоювання, що до списку потраплять кефір і квас, проте в МОЗ запевнили, що неалкогольних напоїв закон не торкнеться.

Точне визначення продукції, що містить 0,5% етилового спирту і належить до алкогольних напоїв, з'явиться в липні 2012 року. Тоді ж буде складено список напоїв, що містять зазначену частку алкоголю, але до спиртних напоїв не належать.

За новим законом, у роздріб алкоголь зможуть продавати лише організації. Відпускати алкоголь уроздріб заборонено з 23:00 до 8:00. Алкогольну продукцію буде супроводжувати обов'язковий напис про її шкоду.

Право виробляти горілку надано тим організаціям, статутний капітал яких перевищує 80 млн рублів (раніше цей показник тримався на рівні 50 млн).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі