Moody's поставило рейтинг США на перегляд з можливістю зниження

Поділитися
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service помістило кредитний рейтинг уряду США на рівні ААА на перегляд з можливістю зниження.

Як повідомили представники Moody's, причиною такого рішення стала думка, що запропоновану законом межу заборгованості бюджету країни не буде збільшено до потрібного часу. За їхніми словами, значна ймовірність, що слідом за цим відбудеться дефолт за держоблігаціями міністерства фінансів США.

Нагадаємо, що США ще у травні 2011 року досягли законодавчо встановленої межі держборгу у 14,3 трлн дол, і лише додаткові бюджетні доходи і кілька формальних прийомів поки дозволяють федеральному уряду платити за своїми рахунками. Однак якщо конгрес не підвищить ліміт держзапозичень до 2 серпня 2011 року, Сполученим Штатам загрожує дефолт за державними облігаціями - вперше в історії. Теоретично уряд може в такій ситуації заморозити фінансування соціальних програм, щоб не припиняти процентні виплати за облігаціями, проте в будь-якому випадку це не може тривати довго. У даний час кожен долар державних витрат на 40% фінансується з позикових коштів.

З 1993 року конгрес США у 16 випадках задовольняв запити Мінфіну на підвищення планки держборгу, ні разу не відмовивши уряду. Однак тепер Республіканська партія, яка контролює палату представників, наполягає на значних поступках з боку адміністрації Барака Обами в питанні скорочення держвидатків. Демократи і республіканці в конгресі продовжують вести переговори з питання підвищення ліміту держборгу і одночасного скорочення федеральних витрат. Між тим державний борг США наближається до позначки у 100% річного ВВП.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі