БЮТ вимагає від Януковича пустити журналістів на суди над опозицією

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Партія «Батьківщина» звернулася з відкритим листом до президента України Віктора Януковича, в якому вимагає скасувати рішення про заборону прямих трансляцій судових процесів над опозиційними політиками.

Про це повідомляє прес-служба партії.

«14 липня горезвісний Печерський суд заборонив пряму трансляцію так званого судового процесу над Юрієм Луценком. Заборонено також аудіо- і відеозйомку і навіть істотно обмежено допуск журналістів до зали суду.

Подібне рішення за вашою вказівкою планується оголосити найближчим часом на так званому судовому слуханні у справі Юлії Тимошенко.

Не секрет, що рішення перевести процеси проти опозиції у закритий режим прийнято за стінами суду, у приміщенні вашої адміністрації, звідки, як відомо, здійснюється вся загальна режисура судилища.

Для вас, як і для нас, очевидно, що сила публічних аргументів опозиції є настільки нездоланною, що судові процеси проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка вже перетворилися на суд над вами і вашим режимом, а те, що справи проти опозиції сфальсифіковано від «а» до «я», очевидно всім, хто за останні тижні хоч раз вмикав телевізор під час прямої трансляції.

Однак, усвідомлення цього факту не звільняє вас від необхідності дотримуватися власної обіцянки щодо гласності та відкритості судилища над опозицією. В принципі, вся країна знає, що ви «господар свого слова»: сам дав, сам забрав. Саме цим принципом ви керуєтеся, відверто не виконуючи свої передвиборчі обіцянки. Однак тепер ви знищуєте не тільки власну репутацію, але і репутацію країни, оскільки відкритість процесів ви гарантували перед європейською спільнотою.

Отже, ми категорично вимагаємо від вас скасувати ваші рішення про заборону прямих трансляцій судових процесів над опозиційними політиками, зняти всі обмеження на доступ ЗМІ. Вам, як ініціатору таких обмежень і за посадою гаранту Конституції, не вдасться прикритися рішеннями судів, такими ж фальшивими, як і всі сфабриковані за вашою вказівкою кримінальні справи.

Ви зобов'язані забезпечити гарантоване Основним законом право громадян на участь або отримання інформації з ініційованих і контрольованих вами процесів», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, сьогодні суд заборонив до винесення вироку у кримінальній справі проти екс-голови МВС фото- відео- та аудіофіксацію судового процесу. Суд мотивував своє рішення тим, що буде допит свідків, і матеріали справи містять секретну інформацію.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі