Каддафі: Лівійський народ не визнає легітимність Перехідної національної ради

Поділитися
© lifeglobe.net
Муамар Каддафі заявив, що лівійський народ не підтримає визнання країн Заходу повстанської Перехідної національної ради (ПНС) як законного представника країни.

Утім, саме таке рішення прийнято в п'ятницю, 15 липня, на четвертому засіданні міжнародної Контактної групи щодо Лівії. У засіданні, що відбулося в Стамбулі, взяли участь представники більш ніж тридцяти держав і міжнародних організацій.

«Поки не буде сформовано тимчасовий уряд, Сполучені Штати визнають Перехідну національну раду як легітимного представника, - заявила держсекретар США Хілларі Клінтон. - Надалі ми розглядатимемо їх саме так. У свою чергу, режим Каддафі більше не є для нас легітимною владою в Лівії».

Учасники контактної групи, засідання якої закрито для преси, обговорили підготовлену Туреччиною «дорожню карту» врегулювання ситуації в Лівії, а також проблеми гуманітарної допомоги місцевому населенню. Крім того, вирішено запропонувати військам Муамара Каддафі й повстанцям домовитися про припинення вогню.

Поки що їх протистояння в Лівії триває, незважаючи на значні втрати. Повстанці здійснюють наступ на Тріполі, готуючись оточити столицю.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі