Сирія визнала Палестину в межах 1967 року

Поділитися
Сирійська Арабська Республіка оголосила в понеділок про визнання держави Палестини в межах червня 1967 року, зі столицею у Східному Єрусалимі і підвищила рівень офісу Організації визволення Палестини у Дамаску до посольства, повідомляє офіційне агентство ВАФА.

"Сирія визнає палестинську державу у межах червня 1967 року, зі столицею у Східному Єрусалимі на основі збереження законних прав палестинського народу", - цитує агентство офіційне джерело у сирійському МЗС.

Таким чином Сирія стала останньою арабською країною, що визнала державність палестинців.

Голова Палестинської національної адміністрації (ПНА) Махмуд Аббас привітав це визнання "як важливий крок на підтримку палестинських зусиль для отримання визнання незалежності Палестини з боку Організації Об'єднаних Націй у вересні".

У свою чергу головний палестинський парламентер Саїб Орейкат в інтерв'ю агентству Франс-прес з Осло зазначив, що визнання Палестини з боку Сирії вважається важливим кроком підтримки палестинських планів звернутися до Ради Безпеки ООН.

Минулого тижня новий генеральний секретар Ліги арабських держав Набіль Аль-Арабі заявив, що арабський Комітет міністрів ЛАГ вирішив звернутися в ООН для визнання палестинської держави і отримання повноправного членства у цій міжнародній організації, незважаючи на погрози США використовувати своє право вето проти цієї спроби.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі