У РПЦ дивуються у зв'язку з бажанням козаків перейменувати УПЦ МП

Поділитися
© kerch.fm
Представники російської козачої общини "Соболь", Таврійського козачого військового товариства і партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" провели мітинг у Сімферополі, вимагаючи введення для православної церкви в Україні прямого правління патріарха Московського і всія Русі Кирила (Гундяєва).

Козаки також заявили про необхідність перейменування УПЦ МП у РПЦ. "Наша церква носить абсолютно неприпустиме ім'я - Українська православна церква Московського патріархату, йдуть абсолютно неприпустимі процеси, коли духовенство етнічно не є єдиним цілим зі своєю паствою. Ми вважаємо, що у російській державі Україні повинні бути тільки російські пастирі. Ми всі рівні перед богом, але є ще земне життя, і щоб зрозуміти нашу російську душу, нами повинні опікуватися наші російські священики", - заявив під час акції старійшина громади "Соболь" Віталій Храмов.

У Російській православній церкві до подібних вимог поставилися зі здивуванням. "Такі заяви - не більш ніж особиста думка організаторів акції, вона має право на існування, проте Російська православна церква її не підтримує. Нинішній формат існування УПЦ МП є компромісом між тими, хто налаштований на повне єднання з Москвою, і тими, хто більше стоїть на позиціях автокефалії. Немає таких канонів, щоб УПЦ МП безпосередньо підкорялася патріарху Кирилу", - заявив
«КоммерсантЪ-Украина» керівник відділу з міжправославних відносин відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ протоієрей Ігор Якимчук.

У свою чергу голова синодального відділу УПЦ МП "Церква і культура" ігуменя Серафима (Шевчик) назвала заяву кримських організацій політичною. "Церква намагається об'єднати величезну паству, в якій є найрізноманітніші віруючі. Ми не церква Галичини і не церква Донецька, але митрополит Володимир (голова УПЦ МП - ред.) намагається зрозуміти всіх українців", - заявила вона виданню і додала, що "козаки пішли проти благословення церкви, і це повинно насторожити віруючих".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі