Януковичу замовили VIP-літак за 1,7 млн грн на місяць, як у Ахметова

Поділитися
Державне управління справами при президенті закуповує послуги авіаперельотів на літаку Falcon 900, які будуть коштувати скарбниці 1,7 млн грн. на місяць.

Згідно з інформацією на офіційному сайті вісника державних закупівель, Державне управління справами ("ДУСя") при президенті закуповує послуги «із залучення повітряного судна Falcon 900 бортовий номер UR-CRD з екіпажем для експлуатації при виконанні рейсів».

Послуги з надання літака буде надавати компанія «Центравіа», якій належить борт.

Вартість послуг з оренди повітряного судна за п'ять місяців цього року складе 8 млн грн. Тобто приблизно по 1,7 млн ​​грн. на місяць.

Falcon 900 - це реактивний адміністративний літак з трьома двигунами. Як описують судно авіакомпанії, воно ідеально підходить для здійснення чартерних перельотів на великі відстані. Поєднує широкий просторий салон і чудову обробку. Салон має дві ізольовані частини, розділені внутрішньою перегородкою, що створює умови для усамітнення з метою зосередженої роботи або спокійного відпочинку.

Службові приміщення включають бортову кухню, туалетні кімнати і просторе багажне відділення у хвостовій частині літака, яке доступне під час польоту. Кожна пара крісел, розташованих навпроти, трансформується у повноцінне спальне місце. Максимальне число пасажирів - 14 осіб. Дальність польоту - до 7400 км, крейсерська швидкість - 852 км/год.

Нагадаємо, фірма «Центравіа» вже здала в оренду для глави держави вертоліт AgustaWestland-139 італійсько-американського виробництва, який обійдеться держбюджету в 2011 році у 7,5 млн грн.

Раніше депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Остап Семерак заявляв, що за його даними, «директором і одним із засновників ТОВ «Центравіа», у якого президент орендує вертоліт, порівняно нещодавно (принаймні, у кінці жовтня 2007 року) був якийсь Павло Володимирович Литовченко. Той самий, який фігурував в історії з викраденням «Межигір'я», - заявляв депутат. - Тоді цей молодий донеччанин теж значився директором і одним із засновників іншого товариства з обмеженою відповідальністю - «Танталіт», за допомогою якого Янукович захопив майже всю територію резиденції ("Межигір'я", - ред.)».

У минулому році авіапарк Держуправління справами президента поповнився літаком Airbus-319-115 XCJ.

Окрім нього, на балансі Державного авіапідприємства «Україна» перебувають два лайнери Іл-62, два літаки - Ту-134, Іл-61. Раніше Голова Держуправління справами Андрій Кравець повідомляв, що у 2011 році буде закуплено три літаки Ан-148, щоб замінити існуючі зараз два Ту-154 1981-го і 1983 років випуску.

Нагадаємо, літаком марки Falcon 900 під номером P4-SCM користується бізнесмен Рінат Ахметов.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі