Волгу взяли за стару справу. Юристи сумніваються, що вдасться щось довести

Поділитися
© mining24.ru
Затримання Василя Волги стало наслідком порушеної ГПУ ще 3 лютого кримінальної справи стосовно директора департаменту тимчасового адміністрування фінансово-кредитних установ Держфінпослуг Віктора Адамовича.

Його було звинувачено у злочинах, передбачених ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 368 КК ("отримання хабара в особливо великому розмірі посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище").

У ГПУ тоді розповідали, що підставою для взяття під варту Віктора Адамовича стало затримання у відділенні одного з банків Києва на момент передання хабара у розмірі 2 млн грн особи, якій він доручив виступити посередником.

Корисливий мотив полягав у отриманні "хабара від голови наглядової ради однієї з кредитних спілок Одеси за вирішення питання про скасування розпорядження голови Держфінпослуг про введення тимчасової адміністрації".

Адміністрація в одеському КС "Перше кредитне товариство" працювала з 8 липня 2010 року, 31 травня розпочато його банкрутство.

За словами голови наглядової ради КС "Перше кредитне товариство" Андрія Азарова в якості першого траншу "команда Волги" вимагала $250 тис. (2 млн грн), ще стільки ж - двома траншами, але при переданні першої частини коштів чиновників було затримано правоохоронними органами, пише «КоммерсантЪ-украина».

15 липня ГПУ у тій самій справі затримала начальника юридичного департаменту Держфінпослуг Євгена Гантімурова і помічника голови Держфінпослуг Олега Чернушенка за підозрою в отриманні хабара.

Із п'ятниці у комісії проходять обшуки і допити співробітників.

"Це організована група, не заарештовано ще одного виконавця - Сільчука Віталія, який довів до банкрутства кредитний союз", - стверджує Андрій Азаров. Сільчук керував адміністрацією союзу з початку серпня 2010 року.

Юристи називають складністю справи відсутність прямої участі пана Волги в безпосередньому отриманні грошей.

"Мені складно повірити в те, що справу буде доведено до кінця. Навіть якщо хтось зізнається, що він брав хабар для когось, - це всього лише слова. Як довести співучасть?" - стверджує партнер юрфірми Magisters Олексій Резніков.

Партнер юрфірми "Ільяшов і партнери" Роман Марченко відзначає, що довести хабарництво можна за наявності відеоматеріалів "про передання з рук в руки".

"Я песимістично дивлюся на цю справу з точки зору доведення до кінця у відношенні всіх її фігурантів, якщо слідчому будуть заважати", - додав Олексій Резніков. Як приклад він навів справу судді Ігоря Зварича, якого затримали при отриманні хабара ще три роки тому.

Нагадаємо, вчора слідчими Генпрокуратури і СБУ було затримано і доставлено в ізолятор тимчасового утримання главу Держфінпослуг Василя Волгу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі