Російський газ для України у III кв. подорожчає до $354

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Ціна російського газу для України у ІІІ кварталі 2011 року становить $354 за 1 тис. кубометрів.

Про це журналістам сказав заступник міністра енергетики та вуглепрому Володимир Макуха.

"Це розрахункова ціна, вона звичайно залежить від якості палива, і від його калорійності, але зараз вона така", - сказав В.Макуха. (Раніше повідомлялося, що "Нафтогазу" доведеться брати кредит для того, щоб розрахуватися з "Газпромом" за спожитий у липні газ).

Він також повідомив, що деякі коливання будуть спостерігатися у вартості транзиту російського газу територією України до Європи. "На транзит ціна йде за формулою, я думаю, що там не такий значний стрибок, як при ціні на газ", - повідомив В.Макуха.

Окрім того, він зазначив, що в України давно підготовлені аргументи для російської сторони у питанні зниження ціни на російський газ.

"Я думаю, що обидві сторони вже мають повний набір аргументів, і питання тільки в тому, чи вдасться нам у цій економічній ситуації їх вдало використовувати", - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» 19 січня 2009 року підписали два контракти: купівлі-продажу на період з 2009 по 2019 рік; про обсяги та умови транзиту природного газу через територію України на період з 2009 по 2019 рік.

Ціна на газ встановлюється щоквартально. Ціна імпортного природного газу для України в першому кварталі 2011 року становила близько 264 дол за тис. куб. м, у другому - 295,6 дол за тис. куб. м

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі